PosjetaPreventIGM2019 3sPosjetaPreventIGM2019 1sDana 14.05.2019. godine organizovana je posjeta studenata Metaulurško-tehnološkog fakulteta Tvornici IGM Visoko, Kompaniji Prevent Visoko i Tvornici cementa Kakanj.

Posjeta Tvornici IGM Visoko organizovana je za studente treće godine Odsjeka za materijale, Smjer za nemetalne materijale i studente četvrte godine Odsjeka za hemijsko inženjerstvo, a u sklopu predmeta Procesi u proizvodnji opekarskih proizvoda. Uposlenici Tvornice IGM Visoko su pokazali i objasnili studentima cjelokupan proces proizvodnje ciglarskih proizvoda, počevši od ležišta i iskopa gline,pa sve do lagera gotovih proizvoda. U sklopu Tvornice IGM Visoko proizvodi se i EPS izolacija, što su studenti također imali priliku da vide.

Posjeta Kompaniji Prevent Visoko organizovana je za studente treće godine Odsjeka za hemijsko inženjerstvo, a u sklopu predmeta Organska tehnologija. Uposlenici su pokazali i objasnili studentima cjelokupan proces proizvodnje njihovih proizvoda, počevši od sirove kože, pa sve do konačnog proizvoda i laboratorije za ispitivanje kvaliteta konačnog proizvoda, gdje se ispituju fizičko-hemijske osobine.

PosjetaPreventIGM2019 2sPosjeta Tvornici cementa Kakanj organizovana je za studente treće godine Odsjeka za materijale, Smjer za nemetalne materijale i studente treće i četvrte godine Odsjeka za hemijsko inženjerstvo, a u sklopu predmeta Neorganska tehnologija II i Procesi u proizvodnji vezivnih sredstava. U Tvornici cementa Kakanj naši profesori, a ujedno i zaposlenici ove tvornice, doc.dr.sc Nedžad Haračić i doc.dr.sc. Nevzet Merdić su studentima pokazali i objasnili proces proizvodnje cementa, kao i laboratoriju za ispitivanje kvaliteta sirovina i gotovog proizvoda.

 

 

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com