Na osnovu dokumenta “Procedura za rad odgojno-obrazovnih ustanova – vodič za unapređenje biosigurnosti u kontekstu COVID-19” Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica koji je napravljen referirajući se na zaključke svih relevantnih kriznih štabova, sve prethodne preporuke i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a, Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”, te Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Operativni krizni tim Fakulteta u sastavu prof. dr. sc. Farzet Bikić, dekan i šef tima, prof. dr. sc. Diana Ćubela, član, prof. dr. sc. Aida Imamović, član i doc. dr. sc. Nadira Bušatlić, član, je pripremio dokumente „Plan sistema biosigurnosti Metalurško-tehnološkog fakulteta u kotekstu COVID-19“ i „Procedura za rad Metalurško-tehnološkog fakulteta u kontekstu COVID-19“ kojim se definišu mjere i provođenje mjera zaštita zaposlenika i studenata Fakulteta od širenja koronavirusa kroz kontakte koji su neizbježni i neophodni u odvijanju nastavnog procesa, naučnostraživačkog rada i uobičajenih radnih aktivnosti na Fakultetu. 

 

Plan sistema biosigurnosti Metalurško-tehnološkog fakulteta u kotekstu COVID-19

Procedura za rad Metalurško-tehnološkog fakulteta u kontekstu COVID-19

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com