MKXII20191sMeđunarodna konferencija pd nazivom „XII International Mineral Processing and Recycling Conference“ je održana u Beogradu u periodu od 08-10.05.2019. godine na kojoj su aktivno učestvovali v.prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić i doc.dr.sc. Nadira Bušatlić sa Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici. Inače, dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta v.prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić je i član naučnog odbora ove konferencije, te je bio predsjedavajući u jednoj radnoj grupi. XIII Međunarodna konferencija o preradi i recikliranju minerala (XIII IMPRC) je nastavak prethodnog Međunarodnog simpozija o tehnologijama recikliranja i održivom razvoju.

MKXII2019sGlavni cilj konferencije je da okupi naučnike, istraživače i stručnjake u oblasti prerade primarnih i sekundarnih sirovina, reciklaže i susjednih područja kako bi pružio najnovije informacije i prezentirao svoje rezultate istraživanja. Naime, na konferenciji su prisustvovali stručnjaci iz raznih zemalja poput Indije, Njemačke, Kazahstana, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Brazila, BiH itd.

Konferenciju organizuje Tehnički fakultet u Boru, Univerzitet u Beogradu, Srbija u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com