Kresevo3sKresevo1sU sklopu realizacije Nastavnog plana i programa vezanog za nemetalne materijale, pod vodstvom nastavnika prof. dr. sc. Marine Jovanović, upriličena je posjeta studenata III i IV godine studija tvrtkama:

- „EPS LAŠTRO“ d.o.o. Kreševo - vodećeg proizvođača ekspandiranog polistirena u BiH i

- „TERMOZIGEL NIGMA“ d.o.o. Busovača – proizvođaču specijaliziranih vrsta proizvoda od pečene gline.

Predstavnici navedenih tvrtki su proveli studente kroz proizvodne pogone i upoznali ih s tehnologijama i materijalima koje koriste, te konačnim proizvodima. U tvrtki „EPS LAŠTRO“ su, osim proizvodnih pogona, studenti vidjeli i suvremeno opremljenu laboratoriju, te imali priliku da slušaju stručno predavanje o toplinskoj izolaciji, koje je održao direktor Ivica Šitum, dipl. inž. strojarstva. Kresevo2sOsim navedenog studenti su upoznati s ključnim aktivnostima tvrtki, borbom za tržište, kao i mogućom saradnjom s Fakultetom na projektima od zajedničkog interesa.

Predstavnici i studenti Fakulteta za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici se i ovim putem zahvaljuju tvrtkama na lijepom prijemu i stručnom izlaganju.

Posebno se zahvaljujemo direktoru tvrtke „EPS LAŠTRO“ na ručku organiziranom nakon završetka obilaska tvrtke na kojem su studenti također imali priliku čuti zanimljiva iskustva vezana za početke rada tvrtke, njen razvojni put i ključne činjenice za uspjeh.

Lokacija

 

Univerzitet u Zenici

UNZELOGO
Fakultetska 3, 72000 Zenica

Tel: (+387 32) 444 420, 444 421
Fax: (+387 32) 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com